Kuchnia tajska odznacza się bardzo ciekawym smakiem, który z całą pewnością warto poznać. Mieszanka różnych aromatów, kojarzących się doskonale z Dalekim Wschodem, pozwala uzyskać niewiarygodne pod każdym względem efekty kulinarne nie do przebicia. Warto więc z całą pewnością choć raz w życiu spróbować tego, co zaoferować nam może kuchnia Tajlandii. A jakich smaków możemy się tam właśnie spodziewać? Przede wszystkim, dużej ilości imbiru, czosnku oraz chilli, które są podstawą każdej niemal potrawy takiej, jak curry. Ponadto, będzie tam wiele kolendry, świeżej mięty, trawy cytrynowej, mleka kokosowego, bazylii, czy też kozieradki. Użyte będą także różnego rodzaju przyprawy korzenne, ale także elementy nadające potrawom słodycz, jak miód, czy też wino ryżowe. Połączenie wszystkich tych smaków z ciekawymi połączeniami warzyw, owoców oraz mięs, czy też owoców morza, da z całą pewnością naprawdę doskonałe efekty, które warto wykorzystać w praktyce. I to ze względu na tę fuzję smaków, tajska kuchnia cieszy się tak dużym powodzeniem.

abc-augustow.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here