Kiedyś nie mieliśmy zbyt wiele rodzajów chipsów. Były cebulowe, serowe, bekonowe. Teraz tych smaków jest o wiele więcej . A to za sprawą technologii, która poszła bardzo do przodu. Teraz można dostać nawet chipsy o smaku jabłka czy gruszki, które są ponoć bardzo dobre,. Aczkolwiek nigdy nie próbowałam ich. Według mnie chipsy powinny być produktami słonymi lub pikantnymi, a nie słodkimi. Jeśli mam ochotę na coś słodkiego ma przecież szereg słodyczy, które są bardzo smaczne. Wracając jednak do chipsów. Można się spotkać z chipsami o smaku kurczaka, o smaku pomidorów, o smaku kebaba. I nie można powiedzieć, bo są przepyszne. Jednakże nie można ich jeść zbyt często, bo tak jak są pyszne są również niezdrowe. Jednakże na obecną chwilę praktycznie każde jedzenie jest niezdrowe, bo zawiera dużo konserwantów. Poza tym ma długie daty ważności co świadczy o różnego rodzaju środkach użytych do przedłużenia tej daty. Zdarza się, że w sklepie tej daty nie przypilnują i możemy kupić produkt przeterminowany.